PAS OP! Scammails in omloop! EDIT [1]
De laatste tijd zijn er steeds meer Scammails in omloop... Trap er niet in!Gepost door B@@s.btje op 14-01-2012
Hey bezoeker!
Zoals je weet zijn er altijd Habbo's die denken dat het leuk of stoer is om andere Habbo's te beroven van hun meubels. Dit is natuurlijk helemaal niet stoer! En leuk is het ook niet, want de gene die ze beroven raakt vaak al z'n meubels kwijt.
Habbo zal nooit om jouw wachtwoord vragen, en je wachtwoord geven aan een andere Habbo is al helemaal onhandig!
Zoals je weet zijn er altijd Habbo's die denken dat het leuk of stoer is om andere Habbo's te beroven van hun meubels. Dit is natuurlijk helemaal niet stoer! En leuk is het ook niet, want de gene die ze beroven raakt vaak al z'n meubels kwijt.Er zijn verschillende soorten manieren waarom mensen aan je wachtwoord en andere gegevens willen komen... Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:
- Vragen: Gewoon lekker op de ouderwetse manier... "Geef je wachtwoord, dan maak ik je rijk".
- Retro's/Scamsites: Websites die verdacht veel op Habbo lijken, en zodra je daar inlogt. Krijgt de eigenaar toegang tot jouw gegevens.
- Scammails: Mailtjes waarbij gevraagd wordt om jouw wachtwoord op te sturen, of op een link te klikken die je vervolgens een virus of iets anders onprettigs oplevert.
TRAP DAAR NOOIT IN!
Helaas worden er de laatste tijd vaker meldingen gedaan van scammails.. Nogmaals: Het echte Habbo zal NOOIT jouw gegevens vragen! Vertrouw je de mail niet? Rapporteer hem (als het kan) als SPAM en verwijder hem. Want vaak worden er meerdere mailtjes verstuurd.
Blijf dus altijd alert!
EDIT: Er is een screen van één van de nieuwste Scammails gevonden!
(Met dank aan: Habbolive.nl)
Tools-Hotel (Habbonaam: Tools-Hotel) zei op 14/01/12 om 15:38:
Buiten dit moet je ook niet de afzender
gaan blokkeren, deze mail is namelijk
verzonden over het zelfde email als
HabboNL gebruikt.
Mogelijk hebben ze dus een phpmail formulier gebruikt om dit mogelijk te maken!
Nogmaals blokkeer dus de afzender niet anders zullen de mailtjes die WEL van habbo afkomen niet meer aankomen. (Wat overigens denk ik ook één van de bedoelingen zijn)
QUOTE (B@@s.btje)
Ik heb er vandaag weer 1 gekregen... Gewoon niet openen! Vaak zie je al meteen dat het niet klopt en kun je hem direct verwijderen.Mogelijk hebben ze dus een phpmail formulier gebruikt om dit mogelijk te maken!
Nogmaals blokkeer dus de afzender niet anders zullen de mailtjes die WEL van habbo afkomen niet meer aankomen. (Wat overigens denk ik ook één van de bedoelingen zijn)
B@@s.btje (Habbonaam: B@@s.btje) zei op 14/01/12 om 16:04:
Mogelijk hebben ze dus een phpmail formulier gebruikt om dit mogelijk te maken!
Nogmaals blokkeer dus de afzender niet anders zullen de mailtjes die WEL van habbo afkomen niet meer aankomen. (Wat overigens denk ik ook één van de bedoelingen zijn)Daar heb ik geen last van
Ik had gwn de scammailtjes gerapporteerd als spam en de mailtjes van het echte habbo kwamen WEL gwn aan
QUOTE (Tools-Hotel)
Buiten dit moet je ook niet de afzender gaan blokkeren, deze mail is namelijk verzonden over het zelfde email als HabboNL gebruikt.Mogelijk hebben ze dus een phpmail formulier gebruikt om dit mogelijk te maken!
Nogmaals blokkeer dus de afzender niet anders zullen de mailtjes die WEL van habbo afkomen niet meer aankomen. (Wat overigens denk ik ook één van de bedoelingen zijn)
Ik had gwn de scammailtjes gerapporteerd als spam en de mailtjes van het echte habbo kwamen WEL gwn aan
Badges
Meer nieuwe badges »
